Månedens Universitet, AUT University, New Zealand

Månedens universitet: AUT University, Auckland, New Zealand

1. april, 2014

Auckland ligger på New Zealands nordø og er landets største by med sine 1,2 millioner indbyggere. Auckland blev i 2011 kåret som den tredjebedste by i verden at leve og arbejde i, og mon ikke det perfekte klima med en gennemsnitstemperatur på 24 grader om sommeren og 16 grader om vinteren har en væsentlig finger med i spillet?

Midt i Auckland ligger AUT University. Universitetets fagudvalg er stort - specielt indenfor Engineering og Business, men universitetet udbyder mere end 250 programmer, så det er muligt at finde relevante fag for en meget stor gruppe studerende. 

Unik intro-weekend: nye venner og kendskab til New Zealand

I starten af hvert semester arrangerer AUT’s International Student Support Service en weekends festlig introduktion til den oprindelige new zealandske befolknings liv og kultur, maori-kulturen, hvor alle internationale studerende er inviteret. Christopher fra Syddansk Universitet fremhæver denne weekend som et af højdepunkterne fra sit ophold på AUT: “Noho Marae er et af de fedeste events, jeg nogensinde har været med til. En hel weekend, hvor man har mulighed for at lære en masse andre internationale studerende at kende og lære en masse om maori-traditioner.”

Anna fra Ingeniørhøjskolen i København tog fag på Maori Studies, som er unik for AUT, og fortæller: ”AUT er specialiseret indenfor maori-kultur og tilbyder fag og hele retninger for alle studerende. Det er en unik feature ved at læse på AUT og giver en mulighed for at lære mere om New Zealands kultur.”

Selvom man tager alene af sted på studieophold til AUT, så gør universitetet meget for, at internationale studerende ikke føler sig alene. Mourad, der har læst et semester på AUT fortæller; "Den internationale koordinator på universitetet oprettede en Facebookgruppe, så alle internationale studerende kunne komme i kontakt med hinanden og lære hinanden lidt at kende inden afrejsen". For Mourad betød det, at inden han flyttede ind på AUT's campus, havde han allerede været i kontakt med en af dem, som han skulle bo sammen med. 

Undervisningsformen på AUT 

Undervisningen på AUT foregår oftest i klasselokaler, hvor studerende fra hele verden samles og udarbejder gruppeafleveringer. Flere af de studerende, som EDU har hjulpet af sted, fortæller, at kommende studerende skal være opmærksom på, at hovedfokus i afleveringerne er de formelle krav og formen af opgaverne og altså ikke det indholdsmæssige, som vi kender fra Danmark. 

Peter, der er ved at afslutte sin top-up bacheloruddannelse på AUT fortæller; "det faglige og organisatoriske niveau fungerer godt. Dog kræver det lidt initiativ at studere på AUT, da det forventes, at man opsøger de fleste oplysninger selv. Man bliver på den måde ikke holdt i hånden. Men den hjælp, som man kan få, hvis man henvender sig, er utrolig. Det internationale kontor står gerne på hænder for at hjælpe én".  

Nye faciliteter på AUT

I 2013 åbnede AUT en helt ny bygning på universitetet, som er designet til at afspejle, hvad de studerende rundt om i verden ønsker af faciliteter på et universitet. Sir Paul Reeves-bygningen er ekstrem moderne og indbyder til samarbejde på tværs af kulturer og nationaliteter. Den 12 etagers store bygning har alt, hvad man kan forestille sig: køkken til de studerende, en radiostation, cafe, computerrum, undervisningslokaler og meget mere. På AUTs Facebook er der mange billeder af den nye bygning.   

“I Auckland sker der noget HELE tiden”

Auckland er den mest multikulturelle af de new zealandske byer, og det kan mærkes på stemningen – trods sin størrelse emmer Auckland af international storby. "Byen er, hvad man forbinder med en rigtig storby. Der er sindssygt mange mennesker, mange shoppingmuligheder og cafeer samt skønne parker, alt sammen indenfor gåafstand, hvis man bor på AUTs eget kollegie," fortæller Thomas, der har læst public health på AUT. 

Befolkningen er sammensat af polynesiere, maorier, asiater og folk af europæisk oprindelse, hvilket skaber grobund for Aucklands helt unikke kulturliv.

“I Auckland sker der noget HELE tiden. På AUT’s facebookgruppe for internationale studerende bliver der konstant slået ting op, som man kan være med til, så det er bare med at melde sig til. Hvis man er klar på de arrangementer, der er her, og man følger med på eventfinder.co.nz, keder man sig aldrig,“ fortæller Henrik, der har læst et semester af sin idrætsuddannelse på AUT.

Den new zealandske natur – et fantastisk kapitel for sig

Idræt eller Sports Science er et af de fagområder, det er meget populært for danske studerende at læse på AUT. Dette skyldes ikke mindst de muligheder, som den fantastiske new zealandske natur tilbyder.

New Zealand er et land med ekstremer. Indenfor et geografisk område, der kun er seks gange større end Danmark, veksler landskabet fra flad frugtbar landbrugsjord og lange gyldne sandstrande til bjerge med ældgamle gletchere, dybe fjorde omgivet af urskov og vulkansk aktive områder med gejsere, kogende mudderhuller og varme kilder.    

Mourad fortæller, at det er nemt at rejse rundt og opleve naturen uden at skulle rejse i forholdsvis lang tid. Sammen med sin "whanau", en slags udvidet familie, rejste han rundt og oplevede Tongario Crossing, Cape Reinga, byer som Taupo og Rotorua, rafting ture m.m. 

Samtidig er New Zealands natur et mekka for mountainbiking, skisport, hiking, klatring, trekking, kajakroning, surfing og ekstremsportsgrene som bungy jumping, rafting og paragliding – bare for at nævne nogle stykker.

Danske studerendes oplevelser 

Under AUT University's profil kan du læse mere om danske studerendes erfaringer fra universitetet og se deres flotte billeder fra Auckland.

Du kan også læse et interview med Daniel, der i efteråret 2013 læste et semester på universitetet. I den forbindelse lavede han forskellige videoer, hvor han udfolder sig i den newzealanske natur med hans nye studiekammerater.

Du kan også hashtagge #eduaut på Instagram og se studerendes billeder fra universitetet. 

 

 

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24.
Tjek åbningstider her.

Hvilken type ophold?
Ønsket studiestart
Jeg er ikke en robot Read more
To prevent bots, crawlers and similar malicious digital agents to spam and misuse webforms, a special checkbox like this can help to block such agents.