Universiteter

Få overblik over hvor og hvad du kan læse

Venindetur til magiske Melbourne

Med veninden i den ene hånd og verden i den anden, tog Camilla og Amanda mod Melbourne. RUC og Roskilde blev byttet ud med La Trobe og Melbourne.  

De to veninder er cirka lige rejselystne, nysgerrige på verden og sultne på oplevelser, og i kor kommer nærmest, at de på INGEN måde er færdige med at opleve verden. Tværtimod. Semestret i Melbourne gav dem blot endnu mere blod på tanden, som de selv siger det. Amanda er 23 og Camilla er 24 og begge læser de performance design og kommunikation på RUC. Allerede nu, hvor de nærmest lige er kommet hjem, leger de med tanken om at tage afsted igen. Og gerne snart. De har begge valgt at tage ekstra fag både dette semester og næste, og måske skal bacheloren skrives i Brasilien næste år. 

"Vi har faktisk taget et ekstra fag nu, og gør det også næste semester. På den måde har vi ingen fag sideløbende med vores bachelor, og måske kan vi derfor smutte ud i verden og skrive den. Det er drømmescenariet. Brasilien står højt på listen lige nu," siger Camilla mens Amanda nikker. Og det er ikke det eneste mål. 

"Lige nu skal vi bare færdiggøre bacheloren, det er det eneste, vi tænker på. Og så skal vi ud. Ud ud UD og væk. Måske for at arbejde, faktisk. På den måde får vi en anden udlandsoplevelse og perspektiv. Og hvis kandidaten på et tidspunkt skal i hus, som den nok skal, så bliver det helt klart også i udlandet," siger de. 

Omvendt rækkefølge 

Begge har rejst meget før, både med andre og alene, og der ingen tvivl for nogle af dem om, hvorvidt de ville på udlandsophold. Og Melbourne stod fra starten af ret højt på listen hos dem begge to, hvorfor de valgte at tage afsted sammen. Et valg, de på ingen måde fortryder. Og hvorfor valget lige faldt på La Trobe, er heller ikke helt tilfældigt. I første omgang tog de nok den lidt "omvendte" indgangsvinkel på det. De var ikke et sekund i tvivl om, at de ville afsted. Først valgte de land, dernæst by og til slut universitet. Så det var ikke drømmen om et specielt universitet, eller et bestemt land, der trak. Det var bare trangen til at komme UD, der stod øverst. 

La Trobes hjemmeside gjorde det nemt at finde fag, der passede til pigernes fag hjemme, men som samtidig var lidt anderledes og derfor gav et nyt og anderledes perspektiv. Derudover er La Trobe et ret billigt universitet sammenlignet med mange andre australske universiteter, hvilket selvfølgelig er en rar faktor at medregne. Det gør, at man evt. kan bo dyrere, rejse mere under sit ophold, eller i hvert fald har lidt flere penge at "gøre godt med," når man er der. Mange lader sig måske skræmme af afstanden dertil, men Camilla og Amanda har ligeså langt til RUC, som til La Trobe, og turen derud er bare sjovere, når det er i Australien.

"Vi kunne følges ad til campus. Og selvom turen var ligeså lang, som vi herhjemme har til RUC, så føltes det hele bare anderledes," siger pigerne nærmest i kor. "Det var sjovt at gå i skole, og jeg kan ikke forklare, hvorfor. Det var det bare, siger Amanda."

"Nu skal vi ind i det samme trummerum igen. Den kedelige rutine og den gamle rytme med både skole, gamle venner osv. Det er ærlig talt lidt tomt at komme hjem," siger Camilla. 

 

Sammen om det sjove

Fordelen ved at rejse sammen er så stor, at de begge er i tvivl om, hvor de skal starte. 

"Vi snakker nærmest om det dagligt. Det er små ting indimellem, men jeg tror ikke, der går en dag, hvor vi ikke taler om det," siger Camilla. "Og man kender det der med, at folk konstant taler om noget, de selv har oplevet, og til sidst orker man ikke at høre på det mere. Det er vi heldigvis fri for, for vi ved begge præcist, hvad vi taler om." 

En oplevelse som et udlandsophold er så unik og usandsynlig svær at forklare eller beskrive for de, der ikke selv har prøvet det, så det, at man har en så tæt på, som forstår en, det er alle pengene værd. Én, man ikke behøver forklare sig overfor, hvis man pludselig har akut hjemve - altså hjemve efter Melbourne. For hjemve undervejs var ikke noget, de to globetrottende veninder praktiserede. Nærmest i kor klukker de "vi havde ikke hjemve én eneste gang," siger de, mens de ryster på hovedet. Men nu er det straks en anden sag. De savner nemlig Melbourne og den helt specielle stemning, der er i byen, som bare pokker. Melbourne er nemlig en helt special størrelse.

 

Verdens (måske) hyggeligste storby 

I følge Amanda og Camilla er Millionbyen Melbourne virkelig hyggelig, og på ingen måde en kaotisk, fortravlet storby, som man oftest forbinder med byer af dén størrelse.

“Det er ikke den der "storby storby," hvor man bliver stresset af at gå rundt på gaderne. Stemningen er afslappet og den er rigtig hyggelig i forhold til andre byer af samme størrelse. Og i Melbourne kører der også gamle trams istedet for metro, hvilket gi'r en speciel og ret unik stemning," siger Camilla.

Samtidig med det så er der altid gang i byen. Om det er søndag, tirsdag, fredag eller mandag - det er underordnet. Der er altid noget at tage sig til, og hvis du keder dig, så er det med garanti din egen skyld, for i Melbourne er der altid noget på programmet. Det savner begge pigerne ved København, hvor de indimellem godt kan kede sig lidt. Og nå ja, så savner de bare Melbourne, men er heldigvis begge enige om, at det her kun er starten på deres verdensoplevelse. 

"Det er en helt anden mentalitet end herhjemme, hvor du er mere lukket og nødigt kigger nogle i øjnene på gaden i København, og dét kan jeg godt lide," siger Amanda. 

 

Amanda & Camillas veninde-rejse-fifs; 

Der er mange grunde til, at det er overdrevet fedt at rejse med en veninde (eller kæreste, eller måske endda mor) .... 

1. Housing

I kan bo sammen. Det er en klar fordel mange steder, da der virkelig er mange penge at spare. Vi delte værelse, og det gjorde det meget billigere. Og på SU ved man, at PENGE SPARET = penge tjent

2. I er to

Ja, klart nok, hvis I rejser sammen. Men det betyder jo bl.a., at I kan følges til universitetet. Og dét er hyggeligt, især hvis det ligger lidt udenfor byen, som La Trobe gør. Turen bliver ligesom bare hyggeligere af det. 

3. Hverdagsting

Ja, småbitte ting i hverdagen, som man måske ikke tænker over. I kan sparre med hinanden undervejs, hvis I har spørgsmål eller problemer med afleveringer. Eller hvis der opstår hjemve undervejs. Hvis der ikke gør, så kan I jo bare hygge jer og nyde, at I har en I kender og holder af tæt på jer. 

4. En at dele med 

Man skal virkelig ikke underkende, hvor vigtigt og skønt det er, at man har en at dele det med. Den oplevelse er så ubeskrivelig og speciel, at det bare er fantastisk, man kan dele det med en. Både når I er afsted men ikke desto mindre også, når I kommer hjem og har "omvendt hjemve". Det er fantastisk, at der er en, der ved præcist, hvordan du har det. 

5. Rejsebuddy

I har en ny rejsebuddy. Både én I kan opleve den by og det land, I er i. Men også en, I kan rejse med senere hen - måske endda tage ud med igen? Hvem ved? 

 

Kontakt os

EDU’s vejledning er gratis og uforpligtende.
Så kontakt os endelig!
Indsend formularen eller ring til os på 70 20 28 24.
Tjek åbningstider her.

Hvilken type ophold?
Ønsket studiestart
Jeg er ikke en robot Read more
To prevent bots, crawlers and similar malicious digital agents to spam and misuse webforms, a special checkbox like this can help to block such agents.